top of page

Blythswood România este o organizație caritabilă care acordă ajutor spiritual și practic celor aflați în nevoie. Viziunea noastră este schimbarea pozitivă a vieții oamenilor prin derularea proiectelor de asistență socială, ajutor umanitar și prin parteneriate cu alte organizații. Blythswood România funcționează din 1995 și face parte din rețeaua internațională Blythswood.

 

Organizația Blythswood Care a fost fondată în orașul scoțian Glasgow în 1966, și a fost printre primele organizații care au trimis ajutoare umanitare în România încă de la începutul anilor '90. Însă, Pastorul Jackie Ross a vizitat România în anii '80, perioadă în care s-a întâlnit cu Pastorul reformat Levente Horvath, precum și cu alți conducători spirituali. Astfel s-a format o legătura strânsă între organizația scoțiană și grupul român și, ca urmare, în 1995 a fost fondată Blythswood România ca organizație creștină de caritate.

 

În următorii ani, sute de camioane pline de haine, alimente și cutii de cadouri au străbătut traseul din Inverness până în România. Chiar dacă aceste ajutoare au fost soluții temporare pentru problemele oamenilor în nevoie, organizația a vrut un impact mai sustenabil în comunitățile în care se implica.

 

În anul 2000, primul și cel mai mare proiect al organizației, Centrul Daniel, a fost inaugurat de către Pastorul Jackie Ross, unul dintre fondatorii organizației Blythswood Care. Ideea proiectului a fost oferirea unui mediu stabil tinerilor crescuți în grija statului, în care tinerii puteau să se dezvolte și să se îndrepte spre o viață independentă. Din anul 2000, peste 100 de tineri au beneficiat de programul Centrului Daniel.

 

Odată cu deschiderea Centrului Daniel, Blythswood România s-a dezvoltat și a ajuns să lucreze în diferite comunități din țară, transformând împreună vieți, prin oferirea ajutorului practic și spiritual.

Blythswood
Centrul Daniel
Proiectul BASIS
Campania Shoe Box România
Elevii din Școala Sargu
Fire Engine România
bottom of page