top of page

Dániel Központ

A Kolozsvár melletti Dániel Központ 2000 óta több mint 100, állami gondozásban nevelkedett fiatal számára nyújtott otthont. A projekt célja pótolni a szociális, érzelmi és képzettségbeli hiányosságaikat.

 

Azok közül a fiatalok közül, akik állami gondozásban nőnek fel, rendszerint sokan kerülnek utcára, amint nagykorúvá válnak, lévén hogy nincs támogató, stabil környezetük, és nehezen találnak munkahelyet, mivel általában alulképzettek.

 

A Dániel Központ egyszerre 18 fiatal férfi befogadására képes. Ezeknek a fiataloknak segítenek fejleszteni az életviteli készségeiket, munkaetikai oktatásban részesítik és lelkileg is támogatják őket. Ennek köszönhetően felkészültebben tudnak helytállni a munkahelyükön. A projekt három szakaszból áll: a bentlakásos ellátásból, az első átmeneti fázisból („tranzit 1”) és a második átmeneti fázisból („tranzit 2”).

 

A központban a módosított terápiás közösség módszert alkalmazzák, így segítik a fiatalok beilleszkedését a társadalomba. A fiatalok az új, keresztény környezetben megtanulnak főzni, mosni, ruhát vasalni, tisztán tartani a környezetüket, és részt vesznek a központ mindennapi működéséhez szükséges munkákban. Miután sikeresen elsajátították az életviteli készségeket, és munkahelyet szereztek, a fiatalok átköltöznek egy közeli lakásba, ahol megkezdődik a projekt második szakasza.

 

Azok a fiatalok, akik már befejezték a programot, és függetlenné váltak, továbbra is otthonként tekintenek a Dániel Központra, tudják, hogy mindig nyitva áll az ajtó számukra.

Radu a Dániel Központban
Alin a Dániel Központban
Felician a Dániel Központban
Nagykövetségi Látogatás
Iulian a Dániel Központban
Dániel Központ Dísztáblája
The Daniel Centre
Csoportos Beszélgetés
Swimathonon
bottom of page